2016. augusztus 26., péntek

1. fejezet ~ A kezdetek

Mikor végre felálltam az íróasztalomtól elgémberedett lábaimba nyílalt a fájdalom. Nem törődtem vele, mert arra vágytam, hogy végre a forró zuhany alatt álljak. Míg a szobámból nyíló fürdő felé vettem az irányt, sorban dobáltam le magamról a ruháimat - mit sem törődve vele, hogy a függönyöm nincs behúzva és az örökké leselkedő szomszéd srác mindent láthat. Ben kedves fiú volt, de nem az esetem. Tudomásul vette, hogy semmi esélye, de szemeit állandóan kocsányon lógatta. Ezekkel a gondolatokkal léptem a vízsugár alá - ha ezt tudná, nevettem fel. Áztattam magam a gőzölgő zuhany alatt és próbáltam nem gondolni az egyetemre, ahova beadtam a jelentkezésemet. Már csak pár nap és kiderül, hogy felvettek-e. A tüsfürdőtől habzó testemet leöblítem és nézem ahogy a habot és a gondolataimat a víz lemossa a lefolyón. Nyikorogva zárom el a csapot és minél gyorsabban próbálom a hidegtől reszkető testemet beletekerni a törülközőbe. Kimegyek a szobámba egyenesen a tükröm elé és félve rápillantok, egy idegen néz vissza rám. Az utóbbi időben annyit tanultam, hogy időm se volt magammal foglalkozni. Lepattogzott körömlaktól fénytelen körmeimet vizsgálva hirtelen mozgást veszek észre a szemem sarkából. Oda kapom a fejem és a szomszéd ablakot  figyelem - semmi. Vissza fordulok a körmeimhez és elhatározom, hogy holnap elmegyek manikűröshöz - mikor egy éles zajt hallok. Ben ablakára nézek és mozgásra leszek figyelmes. Van valaki rajta kívül a szobában. Gyorsan a villanykapcsolóhoz rohanok és leoltom a fényeket nehogy meglássanak. Vissza sietek az ablakhoz és figyelek. Egy férfi indulatosan mutogat Ben felé - a fiú tiltakozik és próbálja meggyőzni a magas kopasz pasit valamiről. A belső hangom azt súgja valami nagyon nincs rendben. A következő pillanatban a férfi elővesz egy fegyvert és a szomszédom fejéhez tartja. Ijedtemben mozdulni sem tudok - hiába adja az agyam az utasítást a testemnek, hogy hívjam a
rendőröket - lefagytam. Egy hangos puffanás töri meg a csendet a nyugodt kertvárosban. A ház falairól visszhangzik a pisztoly hangja a fülembe és én csak nézem, ahogy a kopasz férfi kifut az ajtón egyenesen a házak mellett elterülő park felé. Észhez térek és ahogy csak bírok futok. Futok Benék háza felé. Berohanok a házba egyenesen szomszédom szobája felé vezetnek a lábaim. Mikor beérek lefagyok. Ben ott fekszik a padlón vértócsával a feje körül. Öklendezni kezdek és amikor epés ízt érzek a számban magam elé teszem a kezem. Tudom, hogy nincs már esélye, sírva roskadok a földre az élettelen test mellé. A shocktól nem érzem az idő múlását. Mikor körbe nézek meglátom a pisztolyt - kézbe veszem és tanulmányozom. Nehezebb, mint gondoltam. A markolat éles késként vág a víztől felázott tenyerembe. Könnyeimen keresztül alig látok, csak hallom, hogy mások is a házban vannak. Félnem kéne, de jobban félek saját magamtól, mert nem tudok moccanni Ben mellöl. Azon gondolkodom, hogy vajon miért kellett meghalnia. Egy gondolatfoszlány kezdi felütni a fejét, de a gondolataimból az egyre közeledő hangok riasztanak föl. Az ajtóra nézek és egy csapat rendőr tódul be rajta, fegyvert fogva rám. Meg kéne könnyebbülnöm, de csak még jobban rettegek. Tudom, hogy a gyilkos fegyver a kezemben van. Ránézek. Hirtelen, undorodva eldobom és a rendőrökre pillantok, akik épp letepernek engem a földre. Olyan gyorsan történik minden. Mintha megállt volna az idő. Hason fekszek, törülközőbe csavarva, hátrabilincselt kézzel Ben mellett. A szememet a testen tartom és észre veszek egy papírfecnit a farmerja zsebében. Szólnom kéne, hogy nem én voltam, hogy ártatlan vagyok de nem teszem. A korábban keletkezett gondolatfoszlány mostanra kiteljesedik. Nézem a szomszéd srácot, aki pár órával ezelőtt még nekem udvarolt és arra gondolok, hogy miért nem tettem semmit. Miért nem hívtam időben a rendőröket. Utálom magam, hogy nem tudtam cselekedni. Arra gondolok, hogy bűnös vagyok - így hát hallgatok és tűröm, hogy a rendőrautó felé vigyenek a nyomozók.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett várom a folytatást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lucie!♥
      Köszönöm szépen. Nemsokára kész lesz a második fejezet is. Remélem az is elnyeri majd a tetszésedet. :)
      Várlak vissza később.

      Bohi

      Törlés
  3. Kedves Bohi!

    Mikor elkezdtem olvasni, őszintén szólva, amíg nem említetted, hogy a lány egyetemre fog menni, azt hittem egy 15 éves gimnazistáról van szó.
    Már az első részben vannak érthetetlen részek, mint pl. miért zuhanyozik a lány úgy, hogy megláthassa az, aki amúgy nem tetszik neki?
    A másik az, hogy nem tartom életszerűnek, ha valaki lát egy gyilkosságot és az az első dolga, hogy átszalad megvizsgálni a gyilkos fegyvert.
    A harmadik pedig a következő ellentmondásos rész: "Olyan gyorsan történik minden. Mintha megállt volna az idő." Itt el kell döntened, hogy gyorsan telt az idő vagy megállt. A kettő egyszerre nem lehetséges. Az autóval sem lehet hetvennel állni a járda szélén.
    Egy fejezetnek rövid volt és eseménytelen. A hétköznapi dolgokat túl részletesen ecseteled, holott egyáltalán nem lényegesek, mégis a történet közel háromnegyedét teszi ki, hogy a lány zuhanyzott.
    Ezt a cselekvést kellett volna a legrövidebben leírni, egy, max. két mondatban. XY levetette ruháit, majd a fürdőszobába vette az irányt, hogy letussoljon. Magára engedte a meleg vizet és gondolataiba mélyedve elvezte a tusfürdő édes illatát, ám egy váratlan zaj ami szomszédból jött, elkergette ezt az idilli állapotot. Magára kapta köntösét és sietős léptekkel az ablakhoz lépdelt. Stb.
    Elsőre ennyi. :) A nyelvhasználatba nem megyek bele, azzal nincs is annyi gond, mint a történettel. Érdemes lenne fejlődni, mert érdekel, miért lőtték le az a gyereket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nekomata!
      Elsőként is elnézésedet kérem, hogy eddig tartott míg válaszolni tudtam a kommentedre. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy én az szerettem volna. Köszönöm szépen az építő jellegű kritikát és a tanácsaidat megfogadva fogom a továbbiakban írni a kis történetemet. Hamarosan kint lesz a harmadik fejezet is és remélem, hogy elnyeri majd a tetszésedet. Várlak vissza!
      Üdvözlettel: Bohi

      Törlés